Jak vybrat gastro vinotéku ?

Profesionální chladicí gastro vinotéky od značek TEFCOLD a VESTFROST jsou ideální pro prezentaci, prodej a skladování lahví vín. Své využití najdou u prodejců vína v obchodech, vinoték, restaurací, barů a hotelů ale své místo si najdou i pro milovníky lahodného vína v domácím prostředí. V naší nabídce najdete vinotéky s kouřovými prosklenými dveřmi, které zamezuje proniknutí denního světla a také model s plnými dveřmi. Chladicí vitríny na víno jsou nejčastěji vybaveny krásnými policemi z přírodního dřeva.

  1. Při výběru vhodné vinotéky začněte jejími rozměry a počtu lahví vín, které se do vinotéky vejdou.
  2. Dále se podívejte na teplotní rozsah vinoték pro jaký druh vína jí chcete využívat (bílé, růžové, červené nebo šumivé sekty).
  3. U dvouzónových vinoték můžete současně skladovat vína bílá a červená.
  4. Design je u vinoték velmi důležitý a to pro stylový vzhled, který zapadne do Vašeho interiéru.

Typ chlazení u gastro vinoték:

  • Ventilované chlazení - 1 teplotní zóna, teplotní rozsah od +1 °C až do +18 °C
  • Duální ventilované chlazení - 2 teplotní zóny, teplotní rozsah od +5 až +10 °C/ od +10 °C až do +18 °C

Všechny gastro vinotéky mají automatické odmrazování výparníku, velmi nízkou spotřebu elektrické energie (jelikož chladí na vyšší teploty než třeba klasické lednice), LED osvětlení a tichý provoz. 

Provoz a údržba

  • Díky automatickému odtávání mají gastro vinotéky téměř zanedbatelnou údržbu ale je také spoustu úskalí na které je dobré dávat pozor a tak Vám společně s vinotékou zašleme pár důležitých informací z naší 30 leté praxe v oboru chlazení na její údržbu a provoz. Docílíte tak dlouhou životnost výrobku, stabilní výkon a hlavně zcela významněji ušetříte na spotřebě elektrické energie.

 vinoteky-navod